Product Description

Ingredientele sucului de Graviola cu Turmeric, Gac si Ghimbir, formula inovativa a companiei Freeways, actioneaza sinergic pentru a aduce organismului un plus de vitalitate, cu efect antioxidant, tonic si energizant.

GRAVIOLA este rodul unui copac vesnic verde, Annona Muricata, originar din America Centrala (Mexic, Cuba, Insulele Caraibe) si din nordul Americii de Sud (Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador). Calitatile nutritionale, dar si terapeutice ale acestui copac de la care se utilizeaza, pe langa fruct, si frunzele, semintele si scoarta, au determinat adoptarea acestuia si raspandirea lui in toate zonele tropicale ale Africii, Asiei de Sud-Est (Vietnam, Malaysia, China, Thailanda) si Pacific. Annona Muricata face parte din familia Annonaceae și este adaptat la zonele cu umiditate ridicata si ierni relativ calde.

Ca multe alte plante, Annona Muricata are o lunga istorie de utilizare in medicina traditionala (consemnata cu mult timp in urma – Bilon 1869), fiind considerata o sursa bogata de fitoconstituienti activi, cu beneficii terapeutice pentru sanatate. Astfel, toate elementele copacului Annona Muricata, fructe, frunze, scoarta, flori, radacina sau seminte au fost utilizate in medicina traditionala ca remedii in diverse boli pulmonare (astm, bronsite),

Gustul fructului graviola aminteste de nuca de cocos sau banane, iar aroma este descrisa ca o combinatie de capsuni si ananas, cu note acrisoare de citrice. Pe langa aceasta combinatie de arome, care a inspirat si numele de soursop al fructului de Annona Muricata, graviola reprezinta si o sursa bogata si complexa de fitonutrienti intr-o sinergie perfecta, usor asimilabila de catre organism.

Graviola este studiata pe scara larga in ultimele decenii datorita potentialului terapeutic inepuizabil,  alaturi de alte plante medicinale care sunt considerate de baza  in mentinerea sanatatii la nivel mondial. Nenumarate studii stiintifice au certificat potentialul terapeutic al fructului graviola. Evaluarile fitochimice extinse au aratat prezenta a numerosi constituienti bioactivi  si  sugereaza consumul regulat al fructului graviola care furnizeaza substante nutritive esentiale, fiind si un aliat redutabil al organismului pentru a preveni instalarea bolilor.

TURMERICUL (Sofranul Indian) este extras din radacina plantei de Curcuma Longa, planta originara din padurile salbatice din Asia. Este utilizat de peste 4000 de ani in medicina traditionala indiana, numita Ayurveda, ca remediu in afectiunile cardiovasculare si nu numai, dar si in dureri menstruale, dureri de dinti etc., ori ca si condiment in retetele culinare. Turmericul este o sursa excelenta de fier, mangan, potasiu, vitamina B6, fibre. De asemenea, vastele cercetari stiintifice din ultimii 50 de ani au descoperit substante biologice active, numite  curcuminoide, care au proprietati cu aplicabilitate vasta in medicina.

Publicatia americana GreenMedInfo a numit acest dar al naturii ca fiind ”cea mai importanta planta a lumii”, dupa ce a analizat peste 4.000 de rezumate de studii din baza de date bibliografice de medicina ale Bibliotecii Naționale, descoperind astfel peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalilor sai polifenoli, curcuminoidele. Studiile au demonstrat ca turmericul poate exercita o activitate antiinflamatorie prin inhibarea unui numar mare de molecule implicate in procesele inflamatorii in diferite patologii, fiind considerat cel mai puternic antiinflamator natural, fara efecte adverse sistemice. Se cunoaste ca atat medicamentele, cat si alimentele sau plantele nu „se potrivesc” pentru toata lumea si pot avea potentiale efecte nedorite, secundare, adverse. Studiile comparative au relevat faptul ca turmericul este cu adevarat unic, cu marja ridicata de siguranta in raport cu ibuprofenul, hidrocortizonul, agenti de chimioterapie. Mai mult decat atat, s-a constatat ca „are sute de potentiale avantaje secundare”. Aceste studii au inclus si proprietatile antioxidante, antitumorale, antifungice si antivirale.

GAC (Momordica cochinchinensis) sau “Fructul din cer”, fructul exotic, ciudat si frumos al unei specii de vita de vie, originara din Vietnam, cultivata in Asia de Sud-Est, este apreciat de localnici pentru valoarea nutritionala extraordinara si prea putin cunoscut de occidentali, deoarece este greu accesibil datorita caracterului sau sezonier (se recolteaza o data pe an, din septembrie pana in decembrie). O planta poate produce anual intre 1-3 kg de fructe de culoare verde neon stralucitor, care, ajunse la maturitate, sunt de un rosu profund, luxuriant. Doar pulpa fructului cu forme ciudate numite “Arielele” este comestibila.

Fructul de gac, considerat “super aliment” in Vietnam si nu numai, este servit de localnici in mod traditional cu adanci semnificatii spirituale la sarbatori importante, nunti, Anul Nou, intr-un preparat  numit “Gag xoi” pentru a masca culoarea alba a orezului, deoarece albul este considerat culoarea mortii. Acest fruct este recunoscut de localnici de mii de ani pentru beneficiile sale terapeutice, fiind utilizat ca “leac” pentru a trata “ochiul uscat” (xeroftalmie) si “orbirea de noapte”, sau ca suc tonic la copii si mamele care alapteaza sau femeile insarcinate, cat si pentru sanatatea prostatei, inimii si a pielii.

Gacul este apreciat pentru calitatile sale extrordinare in privinta longevitatii, vitalitatii si sanatatii. Mai multe studii de cercetare au analizat acest fruct deosebit si au evidentiat calitatile sale nutritionale, dar si potentialul terapeutic. Astfel, s-au identificat concentratii mari de licopen (de 70 ori mai mari decat in rosie), beta-caroten (de 10 ori mai mari decat in morcovi), zeaxantinina (de 40 de ori mai mari decat in porumb) si betacriptoxantina, vitamina E, vitamina C, precum si saponine unice, extrem de valoroase, indicand faptul ca fructul de gac este o sursa pretioasa si benefica pentru sanatate, oferind valori mari de antioxidanti care au o buna biodisponibilitate si toleranta in organism.

GHIMBIRUL (Zingiber officinale) este o planta erbacee perena cu rizom aromatic bogat in uleiuri volatile. Creste in regiunile tropicale ale lumii, care necesita temperaturi ridicate, constante si o umiditate permanenta pentru a se dezvolta corespunzator. Rizomul de ghimbir este utilizat de mii de ani nu doar ca si condiment, fiind deosebit de pretuit in bucataria asiatica pentru aroma intensa si revigoranta, ci si pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Substantele active importante ale ghimbirului sunt compusi specifici numiti gingeroli, fenoli, uleiuri volatile. In medicina traditionala chineza, precum si in Ayurveda (medicina traditionala indiana), este considerata o planta cheie in tratarea afectiunilor digestive si inflamatorii.

Abia la inceputul anilor 1980, cercetatorii occidentali, preocupati de virtutile terapeutice ale ghimbirului, au demarat studii care au evidentiat beneficiile acestei plante pentru sanatate. Sunt multe studii realizate la nivel international care demonstreaza potentialul incontestabil terapeutic al ghimbirului de a preveni si a sustine organismul in patologia inflamatorie, in afectiuni pulmonare, afectiuni digestive, in combaterea complicatiilor cauzate de diabet, precum si pentru intarirea sistemului imunitar.

Preventie / Remedii:

Complexitatea principiilor active ale celor trei ingrediente recomanda sucul de Graviola cu Turmeric,Gac si Ghimbir pentru a ameliora:  

  • patologiile inflamatorii: atat turmericul, recunoscut ca cel mai eficient antiinflamator natural, cat si ghimbirul, care s-a demonstrat ca este cel putin la fel de eficient  in comparatie cu: paracetamol (hepatotoxic), indometacin (efecte secundare cunoscute ale indometacinului: insuficienta renala 40% din cazuri, icter 10% din cazuri, dureri de cap 12% din cazuri) si ibuprofen (hepatotoxic, determina manifestari digestive), fara efectele adverse ale acestora. Mai mult, ghimbirul confera protectie gastrica si hepatica (studiu realizat de cercetatorii de la Centrul national de cercetare din Egipt, care au studiat eficienta si potentialul ghimbirului de a reduce hepatotoxicitatea paracetamolului). Previne si amelioreaza boli, precum: guta, inflamatii musculare, artrita reumatoida, osteoartrita, dar si in patologia tumorala.
  • durerile: reduce durerile musculare, precum si simptomele de durere in dismenoree; cercetatorii de la Universitatea Izlamic Azad din Iran au realizat un studiu pe femei tinere care sufereau de dureri menstruale, in care au comparat actiunea acidului mefenamic, a ibuprofenului, a pulberii de ghimbir si efectul placebo. Rezultatul studiului a aratat ca ghimbirul este cel putin la fel de eficient ca acidul mefenamic sau ibuprofenul. 82,85% dintre femei au prezentat o imbunatatire a simptomelor, comparativ cu doar 47,05% la femeile la care s-a studiat efectul placebo. 
  • afectiunile  pulmonare: amelioreaza tusea, relaxeaza musculatura neteda a cailor respiratorii in astm, bronsite sau pneumonii, precum si in viroze respiratorii, raceli, gripa, are efect de incalzire a organismui, decongestioneaza caile respiratotii si sinusurile, reduce febra. Potrivit medicinei Ayurveda, un consum regulat de ghimbir curata sistemul limfatic, prevenind astfel aparitia diverselor infectii, in special cele care afecteaza sistemul respirator, fiind recomandat si in anotimpurile reci pentru a proteja organismul.
  • patologiile digestive: amelioreaza tulburarile digestive, stimuleaza digestia, reduce balonarea si impiedica acumularea de gaze in intestine, stimuleaza metabolismul, asigura absorbtia eficienta a nutrientilor, vinovate de aparitia ulcerului gastric, favorizeaza secretia si motilitatea bilei in dischineziile biliare (bila lenesa), reduce inflamatiile mucoaselor si tesuturilor, este recomandat in gastrite, colon iritabil, eficient si la pacientii aflati in tratament cu citostatice sau radioterapie, pentru a diminua efectele adverse ale acestora; 
  • complicatiile cauzate de diabet: regleaza glicemia.
  • Sarcina si alaptare: aportul de nutrienti continuti in acest suc imbunatateste functia de reproducere si ajuta la dezvoltarea embrionara sanatoasa. Concentratiile neobisnuit de mari de beta-caroten ale fructului de gac constituie un ajutor valoros in prevenirea si tratarea deficitului de vitamina A. Acest deficit este considerat in multe tari una din cauzele importante ale mortalitatii materne si a nasterilor premature, precum si a lactatiei reduse.
  • In afectiuni oculare: protejeaza tesuturile ochilor de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Mareste acuitatea vizuala, inclusiv a vederii de noapte, reduce oxidarea celulelor oculare, recomandat inclusiv in degenerescentele maculare, reduce riscul orbirii.
  • In anemiile feriprive inclusiv, la copii: conform statisticilor oficiale, in Romania, anemia feripriva este cea mai frecventa deficienta nutritionala la mai bine de 40% dintre copiii sub 5 ani (adica 1 din patru copii) si 23% dintre scolari. Anemia feripriva determina dezechilibre majore in organism si poate declansa instalarea unor patologii severe, afectand dezvoltarea cerebrala si cognitiva la copii. In stadiu incipient, afecteaza sistemul imunitar al copilului, acesta fiind vulnerabil la infectii, slabit, cu toleranta scazuta la efort fizic si performante intelectuale reduse. Alimentatia este esentiala in dezvoltarea armonioasa a copiilor, iar parintii sunt primii care pot preveni si combate carentele acestora. Sucul de Graviola cu Gac este un suport nutritional sigur si eficient pentru a preveni si ameliora deficitele nutritionale la copii.
  • In afectiuni cardiace: antioxidantii sucului imbunatatesc activitatea inimii, previn ateroscleroza si rigidizarea arterelor. In plus, continutul mare de licopen si beta-carotenul protejeaza impotriva riscului de infarct miocardic.
  • In afectiuni ale prostatei: reduce riscul hiperplaziei benigne
  • Antitumoral: graviola este deja consacrata in lupta cu cancerul, iar studiile cercetatorilor japonezi raportate in International Journal of Oncology, au aratat ca si fructele de gac au potential antitumoral, iar saponinele unice continute pot inhiba cresterea celulelor tumorale.
  • Imbunatateste activitatea sistemului imunitar ajutand dezvoltarea sanatoasa a celulelor albe din sange, inclusiv a limfocitelor, “soldatii vesnic in picioare ai sistemului imunitar”, care permit organismului apararea impotriva bolilor.
  • complicatiile cauzate de diabet: regleaza glicemia si regleaza proteinuria.

Administrare:

  • Cantitatea zilnica recomandata: 30 ml.
  • Dupa o saptamana de administrare zilnica, se recomanda o saptamana pauza.
  • Pentru o cura completa se recomanda administrarea produsului o perioada de minim 6 luni.
  • Pentru un efect rapid se recomanda 4 sticle pe luna.

 

Precautii: nu se administreaza concomitent cu Coenzima Q10.

Compozitie:

Sucul de Graviola (50%)Turmeric (20%), Gac (20%) si Ghimbir (10%), natural 100%, fara consevanti sau excipienti de sinteza, este bogat in:

  • Vitamina C;
  • Vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9);
  • Minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc;
  • Peste 150 de acetogenine cu potential anticancerigen si citostatic;
  • Curcuminoide;
  • Gingeroli;
  • Polifenoli;
  • Fenoli;
  • Acid folic;
  • Colina;
  • Carbohidrati;
  • Fibre.