Product Description

VITAMIN C5 ALKALINE este un produs cu certe proprietati antioxidante, antiinflamatorii, proapoptotice, antiprecanceroase, antimicrobiene, antivirale, de protectie a ADN-ului fata de actiunile xenobioticelor si de stimulare a proceselor de regenerare celulara.

Ingredientele produsului VITAMIN C5 ALKALINE se completeaza si se sustin in actiunile fitoterapeutice, acesta putand fi utilizat de catre persoanele interesate de imbunatatirea activitatii sistemului imunitar si de prevenirea afectiunilor virale si/sau bacteriene, de reducerea efectelor nedorite ale stresului fizic, chimic, emotional care, de cele mai multe ori, este factor determinant al aparitiei tulburarilor organice, al afectiunilor inflamatorii, degenerative (diabet, cancer, artrita, psoriazis, Parkinson, Alzheimer etc.), in imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular, in reducerea efectelor neplacute ale chimio si radioterapiei. Produsul poate fi recomandat a se utiliza intr-o gama larga de deficiente organice si functionale, contribuind cu succes la imbunatatirea tonusului general al organismului si la prevenirea aparitiei imbatranirii biologice.

INGREDIENTE:

CANTITATE

Lascorbadsodiu#pulbere

352 mg

Soc, flori (Sambucus nigra), pulbere

62 mg

Turmeric, radacina (Curcuma longa), pulbere

62 mg

Astragalus, radacina (Astragalus membranaceus), pulbere

62 mg

Ceai verde, frunze (Camellia sinensis), extract apos 4:1 cu 40% polifenoli, pulbere

62 mg

#Doza zilnica maxima de 4 capsule furnizeaza 1.244,65 mg vit. C / 1555,8% VNR* (*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta conform Regulament 1169/2011).

Efecte (contribuie la):

– combaterea radicalilori liberi, datorita continutului ridicat de polifenoli si vitamina C;

– reducerea proceselor inflamatorii de la nivelul articulatiior (artrita, artrita reumatoida) si din intregul organism (procese inflamatorii de diverse etiologii);

– prevenirea aparitiei tumorilor si a formatiunilor canceroase;

– functionarea normala a sistemului imunitar;

– apoptoza si inhibarea dezvoltarii celulelor tumorale, reducerea cancerului;

– reducerea efectelor secundare in cazul chimioterapiei, radioterapiei;

– reglarea metabolismului celular;

– imbunatatirea procesului de diviziune si de diferentiere celulara;

– stimularea metabolismului energetic la nivel celular;

– stimularea proceselor naturale de regenerare celulara;

– protejarea ADN-ului fata de agresiunea factorilor perturbatori;

– mentinerea si imbunatatirea functionarii tesuturilor si organelor;

– protejarea si imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular;

– imbunatatirea circulatiei sangvine si buna functionare a sistemului sangvin periferic;

– mentinerea in bune conditii a peretilor vaselor de sange, mentinerea elasticitatii venelor si arterelor, reducerea placilor de aterom;

– imbunatatirea functionarii rinichilor;

– detoxifierea organismului;

– favorizarea absorbtiei substantelor nutritive;

– procesele de reglare a metabolismului glucidic si lipidic;

– scaderea nivelului de colesterol LDL din sange;

– imbunatatirea functionarii sistemului digestiv, a ficatului si vezicii biliare;

– sustinerea functiilor hepatice;

– mentinerea greutatii corporale;

– mentinerea sanatatii sistemului osteoarticular si a sistemului osteomuscular;

– imbunatatirea mobilitatii articulatiilor;

– functionarea in parametri normali a sistemului nervos central si periferic;

– prevenirea aparitiei afectiunilor degenerative (Parkinson, Alzheimer, scleroza multipla, sindrom metabolic – diabet etc.);

– cresterea capacitatii de adaptare a organismului la factorii de stres fizici, psihici;

– combaterea oboselii cronice (fizica si mentala, psihica – epuizare nervoasa);

– imbunatatirea tonusului general al organismului;

– stimularea proceselor de regenerare a tesuturilor;

– prevenirea aparitiei proceselor de imbatranire biologica;

– imbunatatirea starii generale de sanatate.

Precautii si contraindicatii:

Femeilor insarcinate si celor care alapteaza li se recomanda consultarea medicului inainte de utilizarea produsului.

A se consuma cu precautie de catre persoanele hipertensive, cu boli autoimune, cu calculi biliari sau obstructie biliara.

  1. 1. Vitamina C (Lascorbadsodiu)

Este bine cunoscut ca vitamina C (acidul L-ascorbic) este un foarte bun antioxidant, recomandat in ultimele decenii in profilaxia si tratamentul diferitelor afectiuni, datorita contributiei lui la intarirea si imbunatatirea functionarii sistemului imunitar.

Cercetarorii au constatat ca derivatul acidului L-ascorbic (+), L-ascorbatul de sodiu, aplicat in concentratii de 50-200 μM, stimuleaza producerea atat a fibrelor de colagen, cat si a fibrelor elastice in toate culturile fibroblastelor dermice testate, chiar si pe esantioanele ce prezentau semne specifice de imbatranire sau keloizi. De asemenea, s-a constatat ca L-ascorbatul de sodiu, impreuna cu un inhibitor de prolina hidroxilaza, participa la remodelarea dermica benefica in explantarile cicatricilor dermice, ceea ce duce la inhibarea depunerii de colagen si la inducerea unei noi elogeneze [Hinek A. si colab., 2014].

L-ascorbatul de sodiu prezinta doua actiuni importante pentru mentinerea unei cat mai bune stari de sanatate a intregului organism:

  1. 1. reducerea stresului oxidativ intracelular cu efecte importante in imbunatatirea functionarii sistemului imunitar;
  2. 2. stimularea colagenezei, dar si a elastogenezei [Hinek A. si colab., 2014; Pielesz A. si colab., 2019].

Astfel, Hinek A. si colab., in 2014, in studiul ,,Sodium L-ascorbate enhances elastic fibers deposition by fibroblasts from normal and pathologic human skin”, recomanda utilizarea L-ascobatului de sodiu ca stimulent puternic al productiei de colagen si elastina necesar in tratamentul pielii incretite si imbatranite, incurajeaza includerea lui in combinatii terapeutice impreuna cu inhibitori de colagenogeneza pentru a preveni formarea de cicatrici si keloide dermice.

In studiul realizat de Tirmenstein M. si colab. in 2018, ,,Evaluation of Uracil, Sodium Ascorbate, and Rosiglitazone as Promoters of Urinary Bladder Transitional Cell Carcinomas in Male Sprague-Dawley Rats”, este prezentat faptul ca ascorbatul de sodiu a scazut incidenta hiperplaziei uroteliale (scaderea functionarii normale a tesuturilor de la nivelul aparatului renal) cu 63% si nu a crescut incidenta papiloamelor (tumori benigne) uroteliale sau carcinoamelor celulare de tranzitie.

  1. 2. Soc (Sambucus nigra)

Florile de Soc (Sambucus nigra) sunt recunoscute pentru parfumul lor specific foarte placut. In mod traditional, in scop terapeutic sunt utilizate scoarta, frunzele, florile si fructele de soc in majoritatea tarilor europene, pe teritoriile Asiei centrale, sudice si nord-vestice. Studiile stiintifice au evidentiat ca florile si fructele de Soc (Sambucus nigra) contin importante cantitati de compusi fitochimici bioactivi – polifenoli (rutin, acid di-p-coumaroilquic, acid clorogenic, acid cafeic), cianidine (3-sambubisoid-5-glucozida, 3,5-glucozid cianidina), antocianidine (pelargonidin-3-soforozida, delfinidin-3-glucozida), flavonoide (quercitina, hidrat de catehina), vitamine (A, C), minerale ce determina bioactivitati importante.

Efecte (contribuie la):

  • – cresterea activitatii antioxidante;
  • – imbunatatirea sistemului imunitar prin stimularea actiunii celulelor T;
  • – cresterea activitatii antimicrobiene si antivirale cu spectru larg (gripa, hepatita de tip C, virusul imunodeficientei dobandite (HIV), herpex simplex (HSV), coxachievirus, Vibrio cholerae;
  • – cresterea activitatii antibacteriene, la reducerea infectarii cu Helicobacter pilori, ce este raspunzator de aparitia gastritei, a ulcerului gastric, la prevenirea si reducerea carcinogenezei gastrice;
  • – cresterea activitatii antiinflamatorii (artrita, artrita reumatoida);
  • – cresterea actiunii anticancerigene (gastric, ovarian, prostatic);
  • – cresterea actiunii hepatoprotectoare;
  • – buna functionare a rinichilor;
  • – buna functionare a aparatului respirator, expectorant, secretolitic (reduce simptomele sinuzitei);
  • – cresterea actiunii laxative, depurative, sudorifice;
  • – detoxifierea generala a organismului;
  • – stimularea secretiei lactate;
  • – cicatrizarea epiteliala.
  1. 3. Turmeric (Curcuma longa)

Turmericul este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate condimente indiene. Este recunoscut si de catre medicina traditionala indiana – Ayurveda – si de studiile stiintifice realizate in ultimele decenii pentru multiplele si variatele proprietati fitoterapeutice pe care le prezinta (antioxidant, antiviral, antimicrobian, antiinflamator, antireumatic, hepatoprotector si stimulent hepatic, tonic digestiv, cardioprotector, antitumoral, anticanceros, hipocolesterolemiant, tonic si regenerant celular, protector al ADN-ului.

Efecte (contribuie la):

  • – cresterea activitatii antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antimutagenice;
  • – prevenirea si reducerea carcinogenezei date de intoxicatia cu arsen, confera protectie fata de genotoxicitatea data de β-ciflutrin (β-CYF);
  • – reducerea nivelurilor de ROS si la prevenirea peroxidarii lipidelor si deteriorarea ADN-ului;
  • – cresterea nivelurilor de Vitamina C si E din organism;
  • – imbunatatirea functionarii ficatului (reduce fibroza hepatica) si a pancreasului;
  • – scaderea semnificativa a nivelului de peroxizi serici lipidici (33%), la cresterea HDL colesterolului (29%) si la scaderea colesterolului seric total (11,63%);
  • – buna functionare a articulatiilor, prin reducerea inflamatiilor artritice, psoriazice;
  • – reducerea riscului cardiovascular;
  • – cresterea activitatii antidepresive in cazuri de tulburari depresive majore;
  • – cresterea activitatii anticancerigene; poate sa scada cu 59% activitatea limfocitara a S-transferazei glutation din cancerul colonorectal avansat refractar la chimioterapia standard.
  1. 4. Astragalus (Astragalus membranaceus)

Radacina de Astragalus (Astragalus membranaceus) este una dintre plantele despre care, in traditia chineza, se spune ca aduce nemurirea. Este planta ce confera organismului o stare tonica superioara si de revigorare generala, contribuind la recunoscute fenomene de regenerare tisulara si de prepungire a vietii.

Efecte (contribuie la):

– protectia ADN-ului prin stimularea telomerazei;

– stimularea diviziunii si diferentierii celulare normale;

– cresterea activitatii antivirale, antibacteriene – echilibreaza sistemul imunitar;

– inducerea apoptozei germenilor patogeni;

– reglarea nivelului imunoglobulinelor iga (protejeaza mucoasele), igg (neutralizeaza agentii patogeni si toxinele din sange si din limfa);

– cresterea activitatii sistemului imunitar prin stimularea producerii de celule stem in maduva, in tesutul limfatic si diferentierea acestora in celule active ale sistemului imunitar;
– sustinerea bunei functionari a sistemului endocrin prin imbunatatirea functiilor timusului si ale splinei;

– imbunatatirea functiilor rinichilor, avand efect diuretic – antiedemator;
– imbunatatirea si protejarea functiilor pulmonare;

– reducerea fenomenelor de fibroza pulmonara;
– protejarea functiilor ficatului, stimularea functiilor vezicii biliare;

– sustinerea regenerarii celulei hepatice si la impiedicarea degenerarii celulei hepatice ce apare in diferite afectiuni cu etiologie virala, metabolica, toxica, alcoolica;
– buna functionare a tubului digestiv si a digestiei;

– reducerea hiperaciditatii gastrice, flatulentei, diareei;
– protectia cardiovasculara: reduce depunerea colesterolului pe peretele vascular, reduce peroxidarea lipidelor, imbunatateste contractilitatea musculara a muschiului cardiac, imbunatateste fluiditatea sangvina;
– cresterea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici si la imbunatatirea microcirculatiei in stari hiperglicemice;

– reducerea efectelor secundare ale chimio si radioterapiei;

– imbunatatirea productiei de sperma si a mobilitatii spermatozoizilor;

– cresterea capacitatii de adaptare a organismului la actiunea factorilor perturbatori;

– cresterea activitatii tonice, vitalizante si revigorante a intregului organism.

  1. 5. Ceai verde (Camellia sinensis)

Ceaiul verde este cunoscut si recunoscut pentru efectele sale miraculoase inca din China Antica, unde era folosit, in special, ca planta medicinala. In prezent, Ceaiul verde (Camellia sinensis) este raspandit si cultivat pe toate cele 5 continente, fiind utilizat in numeroase domenii de imbunatatire a calitatii vietii (fitoterapie, cosmetica, wellness, gastronomie), datorita exceptionalelor sale proprietati bioactive ce sunt date de un numar mare de compusi fitochimici. Componenta principala a sa este epigallocatechina gallata, urmata de alcaloizi (adenina, dimetilxantina, teofilina, teobromina, xantina), uleiuri esentiale, teina, cafeina, tannini catechici, aminoacizivitamina C, teaflavina, tearubigina si, nu in ultimul rand, flavonoide (quercetina, quercitrina), proteine, minerale (Ca, K, Cr, Fe, Mn, Zn, Fl). Studiile stiintifice recente evidentiaza ceaiul verde ca avand importante efecte in reducerea incidentei bolilor cardiovasculare, in reducerea riscului aparitiei cancerului (colon, plamani, de san), in imbunatatirea memoriei, in reducerea colesterolului si lipidelor, participand la imbunatatirea densitatii osoase.

Efecte (contribuie la):

  • – cresterea activitatii antioxidante, antimicrobiene, anticancerigene (colon, plamani, de san), anti-inflamatoare (reduce artrita, artrita reumatoida);
  • – stimularea sistemului imunitar;
  • – buna functionare a ficatului si a pancreasului;
  • – mentinerea constanta a nivelului glicemiei in sange; sunt evitate cresterile si scaderile bruste de glicemie care determina transformarea glucidelor in grasimi;
  • – stimularea functiilor metabolice;
  • – normalizarea apetitului alimentar;
  • – reducerea foamei emotionale; prin stimularea secretiei de serotonina determina scaderea “foamei de stres”, care apare in conditii de tensiune, oboseala, frustrare;
  • – sustinerea proceselor de echilibrare a greutatii corporale;
  • – gestionarea normala a surplusului de apa din tesuturi;
  • – sustinerea metabolismului normal al zaharurilor si grasimilor;
  • – metabolizarea lipidelor si a grasimilor din tesutul adipos;
  • – mentinerea valorilor normale ale glicemiei si ale colesterolului seric;
  • – diminuarea nivelului de colesterol rau LDL;
  • – buna functionare a sistemului cardiovascular;
  • – favorizarea reducerii tensiunii arteriale;
  • – imbunatatirea activitatii sistemului osteomuscular;
  • – imbunatatirea densitatii oaselor;
  • – prevenirea aparitiei afectiunilor degenerative (Alzheimer, Parkinson);
  • – combaterea radicalilor liberi produsi de fumul de tigara, poluare, gaze de esapament, UV etc.;
  • – protejarea fata de efectele nedorite ale stresului;
  • – cresterea activitatii antidepresive si tonice a sistemului nervos central;
  • – imbunatatirea functiilor cognitive.